Skab overblik over din gæld med et samlelån

overblik-over-gaeld-med-samlelaan

Har du flere dyre lån og kontokort, kan det være en stor fordel for dig at få et samlelån. Ved et samlelån samler du al din gæld til ét samlet lån. På den måde får du mulighed for at betale alle små lån ud, og du kan ende med at betale langt færre renter, end hvis du har mange lån fordelt på forskellige steder.

Dan dig et overblik

Fordelen ved at samle alle dine lån under ét lån er, at du kan forkorte den tid, du ellers skullet have brugt på at betale din gæld tilbage. Det er præcist det, de gør i TV-programmet ”Luksusfælden”, når de danner det store forkromede overblik over, hvad låntageren alt i alt skylder væk – med renter og afdrag.

Spar på renterne

Renten på et samlelån er ofte relativ lav. Det kan derfor være en god idé at samle alle dine lån under ét lån, da det kan medføre, at du kan spare mange penge på de renteudgifter, du har på de lån, du allerede er i gang med at afdrage på, og som du hver især betaler renter af. Det er imidlertid meget vigtigt, at du, inden du vælger et samlelån, regner på, om det kan betale sig for dig. Et samlelån giver jo kun mening i det omfang, at du sparer på renterne ved at stifte lånet.

Kom klatgæld til livs

Et samlelån giver dig altså mulighed for at afvikle eventuel klatgæld, som oftest er meget dyr at afdrage på, og du vil få samlet dine dyre lån på ét sted. Hvis du er havnet i gældsfælden, er det en god idé at spare renter og dermed gæld ved at samle alle de dårlige til et samlet set bedre lån.

En motivationsfaktor

Du kan med fordel bruge et samlelån til at give dig motivationen til at arbejde, tjene penge, spare og dermed betale af på din gæld, hvilket kan være lettere og mere overskueligt, fordi du ved et samlelån helt konkret ved, hvad du skylder og til hvem. Det kan dermed virke mere overskueligt at skulle betale kreditorerne af én for én, fordi du med samlelånet har skabt det nødvendige overblik over din gældssituation. Du kan dermed komme ud af en stor gældsspiral.

Lang løbetid

Samlelån har som oftest lange løbetider og fortrinsvist lave renter. Det er dog vigtigt at pointere, at et samlelån bør ses som en form for omlægning af din gæld. Når du samler dine lån, bliver din gæld således i princippet ikke mindre, men du vil på sigt kunne komme til at spare penge.

Lavere renter på langsigtede lån

Et samlelån er en god løsning til at spare penge på dine årlige renteomkostninger, og det giver dig mulighed for at få et bedre overblik over din gæld. På mindre lån betaler du ofte en meget højere årlig rente, end du gør på langsigtede lån. Ved at samle din gæld hos én enkelt låneudbyder, får du derfor et større samlet lån og kan således få en meget bedre renter.